CodeCup NIO 2017 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2017 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave D van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel More speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel More speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van More heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van More bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum (te vinden op www.codecup.nl). Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De officiele More competitie staat gepland voor January 28th 2017, om 10 uur.

Nieuws

Vandaag is de backend server weer gestart. Dat betekent dat alle inzendingen die afwachtend waren nu afgehandeld zijn. Je hebt nog een kleine week de tijd om een inzending te doen voor het spel More.

De NIO organisatie is blij om de D-opgave voor de eerste ronde van de informatica olympiade te publiceren. De naam van het spel is More en is een vereenvoudiging van het spel Less (http://www.less-game.com). Je hebt tot eind januari 2017 de tijd om te werken aan een programma dat meedoet aan onze competitie die op zaterdag 28 januari 2017 om 10:00 Nederlandse tijd gehouden wordt.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.