CodeCup NIO 2015 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2015 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade. Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel CaptureGo speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel CaptureGo speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van CaptureGo heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van CaptureGo bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum (te vinden op www.codecup.nl). Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De volgende test competitie staat gepland voor January 3rd 2015.

Nieuws

Op het moment dat er meer dan 3 inzendingen zijn, wordt de volgende testcompetitie meteen ingepland.

Het spel CaptureGo is een programmeeropdracht voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en staat sinds 17 augustus 2014 online. Het spel is een eerste ronde opgave van de Nederlandse Informatica Olympiade 2014/2015. Voor de overige opgaven wordt verwezen naar de website www.informaticaolympiade.nl. Het kan zijn dat deze opgave eerder gepubliceerd is dan de overige opgaven. De finale van deze competitie wordt gehouden op 17 januari 2015.

Op de website www.codecup.nl bevindt zich een forum. Daarin hebben we een thread geopend waarin zaken over CaptureGo kunnen worden besproken. Zodra deze website weer geopend is, kan er hier gepost worden. Ook voor het stellen van technische vragen kan je hier terecht. Doe dat in het algemene gedeelte in het Engels. In de thread CaptureGo kan je de vragen gewoon in het Nederlands stellen.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.