CodeCup NIO 2016 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2016 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade. Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel 2187 speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel 2187 speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van 2187 heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van 2187 bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum (te vinden op www.codecup.nl). Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De volgende test competitie staat gepland voor December 19th 2015.

Nieuws

Je hebt er even op moeten wachten, maar we hebben de laatste opgave (D) van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade gepubliceerd. Het spel heet 2187 en is een variant op het spel 2048. In deze competitie moet je proberen als beste te kunnen samenwerken met de andere deelnemers en als je dat lukt wint je programma de competitie. Alles is meteen beschikbaar. Dus je kan de software om je eigen programma te ontwikkelen downloaden vanaf de Caia link, je kan je eigen programma uploaden en je kan meedoen aan testcompetities.

Er wordt nog gewerkt aan de voorbeeldspelers. Het is de bedoeling dat we in een aantal talen je code geven zodat je wat makkelijker een eenvoudig programma kunt maken dat kan meedoen aan de competities. Los daarvan openen we heel snel in het forum op de website www.codecup.org een thread in het Nederlands om het spel 2187 te ondersteunen.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.