CodeCup NIO 2017 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2017 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave D van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel More speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel More speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van More heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van More bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum (te vinden op www.codecup.nl). Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De volgende test competitie staat gepland voor December 17th 2016.

Nieuws

Door technische moeilijkheden met de backend wordt de wedstrijd vandaag later gestart

We hebben een fout in de checker gevonden en dat is de reden dat inzendingen op het moment niet afgehandeld worden. We zijn het probleem aan het oplossen en hopen dat we spoedig weer online zijn. Het houdt meteen in dat de testcompetitie van 5 november ook uitgesteld wordt. Dat spijt ons.

Sinds vandaag 30 oktober zijn er nieuwe Caia tarballen voor het spel More te downloaden. Er zijn kleine aanpassingen geweest. Het is verstandig om met de laatste versie te werken. Er is onder andere een nieuwe set kaartjes (tiles.txt) gemaakt waardoor de borden een heel klein beetje anders worden gegenereerd. Als je wilt weten hoe, dan moet bij het spel Less kijken: www.codecup.nl.

Sinds 9 oktober is de grote website van de CodeCup online gegaan met het spel Less. Dat is het grotere broertje van More. Deze website bevat ook een forum. Eén van de onderwerpen waarover gediscussieerd kan worden is over het spel More. Dat is het spel van deze website. Ook vragen over het gebruik van Caia kan je hierin stellen. Iedere tak van het forum is Engelstalig, maar in de tak die over More gaat kan dat gewoon in het Nederlands.

De NIO organisatie is blij om de D-opgave voor de eerste ronde van de informatica olympiade te publiceren. De naam van het spel is More en is een vereenvoudiging van het spel Less (http://www.less-game.com). Je hebt tot eind januari 2017 de tijd om te werken aan een programma dat meedoet aan onze competitie die op zaterdag 28 januari 2017 om 10:00 Nederlandse tijd gehouden wordt.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.